Telefonumda bazı sıkıntılar çıkmaya başladı bende temiz bir kurulum yapmak istiyorum fakat jailbreak için yeniden aylarca bekleyemem sürüm kaybetmeden yapma şansım var mı bu kurulumu ?
Artık o da mümkün değil.Keşke aylarca olsa, bu birinci sorun. İkinci sorun ise Tweaklerde yapılan en ufak bir ayar telefonu kitliyor, telefondan siliyorsun, sonra tekrar kullanmak istediğinde bu ayarlar telefonun o bulunamayan (en azından benim bulamadığım) bölümünde kaldıkça o Tweak kullanılabilirliğini yitiriyor. Ve zamanla sizin dediğiniz gibi sorun oluyor. Bunun konusu daha önce de açıldı, forumda biraz araştırırsanız görürsünüz, tek çözümü SHSH kaydın varsa temiz kurulum yapmaktır. Başka bir yolu olduğunu sanmıyorum.
Eski sürümler için hala mümkün ama değil mi? iOS 11'de bozuldu yani bu olay?Artık o da mümkün değil.
Sıfırlayabilirsin, neden mümkün olmasın. Fakat bir faydası olmaz. iCleaner ile sistem dosyalarını temizledin. SemiRestore 11 Lite ile Cydia Tweaklerini temizledin. Sonra üstüne Delectra işlemi ile unjailbreak.sh komutunu çalıştırdın ve Electra'yı telefondan kaldırdın. Bu işlemleri yaptıktan sonra Ayarlar'dan Erase All yaparak uygulamalarını silebilirsin. Bunları yapsan dahi bir işine yaramayacak. Çünkü o kalıntılar hala telefonda kalıyor. Ve emin ol Ayarlar'dan sıfırlarken elmada kalabilir, hadi kalmadı diyelim, şahsen bende sorun olmuyor. İlla ki telefonun birkaç bölümü bozulacak. Benim ControlCenter silindi mesela son Erase All yaptığımda. Yani hakkıyla temizlik elle silmektir. Başka türlü temizlenmiyor telefon.Yani telefonu sıfırlamak mümkün değil mi şuan ?
Hocam haklı olabilirsinde bendede sorunlar çıktı aynı işlemleri yaptım temizledim kurdum şuan sıkıntısız kullanıyorum.Arkadaş yinede deneyebilir.Denemekten zarar gelmez.Ben 5-6 defa temiz kurulum yaptım Elmada falanda kalmadım.Tabi şans işi ama az bir olasılık elmada kalmakEski sürümler için hala mümkün ama değil mi? iOS 11'de bozuldu yani bu olay?
[automerge]1523553712[/automerge]
Sıfırlayabilirsin, neden mümkün olmasın. Fakat bir faydası olmaz. iCleaner ile sistem dosyalarını temizledin. SemiRestore 11 Lite ile Cydia Tweaklerini temizledin. Sonra üstüne Delectra işlemi ile unjailbreak.sh komutunu çalıştırdın ve Electra'yı telefondan kaldırdın. Bu işlemleri yaptıktan sonra Ayarlar'dan Erase All yaparak uygulamalarını silebilirsin. Bunları yapsan dahi bir işine yaramayacak. Çünkü o kalıntılar hala telefonda kalıyor. Ve emin ol Ayarlar'dan sıfırlarken elmada kalabilir, hadi kalmadı diyelim, şahsen bende sorun olmuyor. İlla ki telefonun birkaç bölümü bozulacak. Benim ControlCenter silindi mesela son Erase All yaptığımda. Yani hakkıyla temizlik elle silmektir. Başka türlü temizlenmiyor telefon.
Hocam elimizden gelene temiz kurulum demek ne kadar doğru bilmiyorum fakat elmada kalırsa başını nereye vurur iyi biliyorum. Denesin sıkıntı yok, ama en ufak bir dosya değişikliğinde Apple sıfırlarken algılayamazsa gitti yani.Hocam haklı olabilirsinde bendede sorunlar çıktı aynı işlemleri yaptım temizledim kurdum şuan sıkıntısız kullanıyorum.Arkadaş yinede deneyebilir.Denemekten zarar gelmez.Ben 5-6 defa temiz kurulum yaptım Elmada falanda kalmadım.Tabi şans işi ama az bir olasılık elmada kalmak
Bence elle manuel silme işine hiç girmesin semirestore uygulasın sonra delectra ile kaldırıp fabrika ayarlarına dönsün.Her durumda eskisine göre daha iyi olurHocam elimizden gelene temiz kurulum demek ne kadar doğru bilmiyorum fakat elmada kalırsa başını nereye vurur iyi biliyorum. Denesin sıkıntı yok, ama en ufak bir dosya değişikliğinde Apple sıfırlarken algılayamazsa gitti yani.
?Bu işlemleri daha detaylı anlatabilecek biri var mı deneyeyim
EzCC yükle, büyük ihtimal düzelir.Bende cydiayi kaldırdım ama contr centerim gitti sıfırlasam bile geri gelmiyor
Telefonun dizinine veya shh'ye bilgisayardan erişebiliyor musun?
Telefonu sıfırlayınca Control Center bundle'ları hasar görüyor, büyük ihtimal siliniyor. EzCC klasörü dolduruyor, bu yüzden Control Center'ın sonrasında düzeldiğini düşünüyorum. Fakat EzCC yokken düzelecek mi diye klasöre bundle'ları atıp, denemedim.Tamam yükledim düzeliyor belki cydiayi yüklemek istemiyorum contr center boylemi olacak
Control Center ile ilgili hiç tweak yüklemedim yüklememde.Bu tarz sorunlar çıkması kesin gibi.Ben onun için temiz kurulum sonrası sıkıntı yaşamadımTelefonu sıfırlayınca Control Center bundle'ları hasar görüyor, büyük ihtimal siliniyor. EzCC klasörü dolduruyor, bu yüzden Control Center'ın sonrasında düzeldiğini düşünüyorum. Fakat EzCC yokken düzelecek mi diye klasöre bundle'ları atıp, denemedim.
Bundle'lar zaten ayarlarda olmaz hocam, /System/Library/ControlCenter/Bundles dizinindeler.Bundler bile yokki ayarlar sekmesinde
Bu yüzden olmuş olabilir, doğrudur. Sıfırlarken Control Center Tweak'leri tam silinmiyor demek ki. Cydia'yı sıfırlamadan önce kaldırmak lazım onları.Control Center ile ilgili hiç tweak yüklemedim yüklememde.Bu tarz sorunlar çıkması kesin gibi.Ben onun için temiz kurulum sonrası sıkıntı yaşamadım
Ben deneme ihtiyacı duymamıştım daha öncesinde, bir deneyeyim ona göre buraya yazarım, sizin Control Center'ı da hallederiz. JB yokken düzeldiğini görmem lazım öncelikle.Hocam fazla anlamıyorum zaten
Telefonumda bazı sıkıntılar çıkmaya başladı bende temiz bir kurulum yapmak istiyorum fakat jailbreak için yeniden aylarca bekleyemem sürüm kaybetmeden yapma şansım var mı bu kurulumu ?
Deliturk abim bu ipayi tweakbox gibi uygulamalarda yükleme şansımız yokmu