iPhone 17 batarya ve performans sorunu

Joffehn

Kayıtlı Üye
JailbreakTR
Merhaba,

Yaklaşık 6 aydır iPhone 17 kullanıyorum. İlk aldığım dönemde pil performansından ve genel akıcılığından oldukça memnundum. Ancak son birkaç iOS güncellemesinden sonra cihazımda bazı sorunlar yaşamaya başladım.

Özellikle pil tüketimi belirgin şekilde arttı. Aynı kullanım senaryolarında eskisine göre şarjım çok daha hızlı tükeniyor. Bunun yanında batarya seviyesi %20'nin altına düştüğünde telefon ciddi anlamda yavaşlamaya ve takılmaya başlıyor. Uygulamalar arasında geçişlerde gecikmeler yaşanıyor, animasyonlar akıcılığını kaybediyor ve genel performans gözle görülür şekilde düşüyor.

Cihazım henüz 6 aylık olduğu için bu durumun normal olup olmadığını merak ediyorum. Benzer sorunları yaşayan başka kullanıcılar var mı? Bu durum yazılımsal bir güncelleme kaynaklı olabilir mi, yoksa kontrol etmem gereken farklı bir ayar veya donanımsal problem söz konusu olabilir mi?

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba hocam, sorun yüksek ihtimalle ios 26 ile alakalı. 17 pro’da bile bahsettiğin donmaları, akıcılık sorunlarını farkettim. iOS 26 fazla ram tüketiyor. Stabil değil ve çok fazla kronik problemleri var. Cihazı kapatıp açmayı denediniz mi? ram önbelleği temizlenmiş olur. Ram önbelleğin dolu olması da aynı problemleri yaratır. Pil azalınca daha az güç tüketir dolayısıyla ram kullanımı yüksek olup, pil tüketim düşük kalınca kasmalar yapar.

Çözüm olmazsa iOS 27 beta sürümü için daha akıcı deniliyor. Jailbreakle işiniz yoksa betayı deneyebilirsiniz. Geri dönmek için mutlaka yedek alın.

Geri