RootHide Tweak'leri Sileo ile Tek Tıkla Dönüştürme ve Kurma
Bildiğiniz üzere RootHide ve yeni nesil Rootless mimarilerinde en büyük sorunlardan biri, henüz geliştiricisi tarafından RootHide için güncellenmemiş tweak'leri yüklemeye çalışmaktır. Filza üzerinden kurmaya çalıştığınızda donup kalmalar veya çökme sorunları yaşayabilirsiniz.Ancak Sileo ve RootHide Patcher entegrasyonu sayesinde bu işlemi hiçbir dosya karmaşasına girmeden tek tıkla yapabilirsiniz!
Aşağıda adım adım bu sürecin nasıl çalıştığını ekran görüntüleriyle anlatıyorum.
Uyarı
Önemli Bilgilendirme ve Notlar
1. Bu Dönüştürme (Convert) İşlemi Ne İşe Yarar?
Buradaki dönüştürme işleminin amacı, iOS sürümüne uyumsuz olan bir tweak'i yeni iOS sürümüne uyumlu hale getirmek DEĞİLDİR. Bu işlemin tek amacı; Rootless veya Rootful yapısına göre hazırlanmış (yani dosyalarını standart /var/jb veya kök dizine atmak isteyen) tweak'lerin dosya yollarını, RootHide'ın kullandığı gizli Sandbox dizin yapısına göre yeniden tanımlamaktır. Eğer bir tweak kullandığınız iOS sürümünü desteklemiyorsa, bu işlem o tweak'i çalıştırmaz.2. Karmaşık Yapıdaki Tweak'ler Hakkında
Bazı gelişmiş tweak'lerin içindeki özel script'ler ve kütüphane bağımlılıkları sebebiyle otomatik Convert işlemi eksik veya hatalı tamamlanabilir. Bu tür sorun yaşayan kullanıcılar, .deb paketlerini macOS veya Linux bilgisayar üzerinden RootHide CLI araçlarıyla manuel olarak yamalayabilir. Hatta gelişmiş kullanıcılar cihaz içerisinden Filza ve Terminal (NewTerm) kullanarak da paketi açıp manuel dönüştürme işlemini gerçekleştirebilir.3.Bağımlılık İsteyen Tweakler
Tweak bağımlılık hatası veriyorsa önce bağımlı olan (depends) tweaki convert etmeniz gerekir. Aksi taktirde Sileo tweak kurulumunu yapamaz, "Depends" hatası almaya devam edersiniz.Gereksinimler
1. Sileo Paket Yöneticisi2. Cihazınızda yüklü "RootHide Patcher" uygulaması (Sileo üzerinden ücretsiz kurabilirsiniz).

Adım Adım Otomatik Dönüştürme (Convert) ve Kurulum
1. Adım: Sileo Uyarı Penceresi (Not Updated)
Sileo üzerinden henüz RootHide desteği olmayan bir tweak (Örn: Crane Lite) yüklemek istediğinizde karşınıza şu uyarı gelir:
> "Not Updated - You can contact the developer of this package to update it for roothide, or you can try to convert it via roothide Patcher."
Burada yapmanız gereken tek şey kırmızı renkteki "Convert" butonuna basmaktır.

2. Adım: RootHide Patcher'a Otomatik Geçiş
Convert butonuna bastığınızda Sileo sizi otomatik olarak "RootHide Patcher" uygulamasına aktarır.
- İndirilen .deb dosyası üst kısımda seçili olarak gelir.
- Genellikle varsayılan ayarlarda "Rootless Compat Layer" seçili olur.
- Alt kısımdaki "Convert .deb" butonuna basarak yamalama işlemini başlatın.

3. Adım: Dönüştürme Tamamlandı (Done)
İşlem birkaç saniye içinde tamamlanır ve ekranda yamalanan dosyaların dökümü (Done paneli) görünür.
Ekranın en altındaki "->Sileo" butonuna basarak tekrar Sileo uygulamasına dönüş yapın.

4. Adım: Kurulumu Tamamlayın
Sileo otomatik olarak açılacak ve dönüştürülmüş güncel .deb paketini doğrudan indirme/yükleme kuyruğuna alacaktır. "Yükle" veya "Onayla" diyerek kurulumu sorunsuzca bitirebilirsiniz!
Önemli İpucu
Eğer bir .deb dosyasını internetten veya Safari üzerinden indirdiyseniz, Filza ile kurmak yerine dosyayı "Sileo ile Aç / Paylaş" yaparsanız yine aynı otomatik dönüştürme mekanizması devreye girecektir.Faydalı olması dileğiyle, takıldığınız bir adım olursa konu altından sorabilirsiniz
Son düzenleme: