Çözüldü Upscale ile ekran çözünürlüğünü değiştirdim görüntü gelmiyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ezgin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ezgin

Kayıtlı Üye
JailbreakTR
Merhaba arkadaşlar,

İos 12.1.2 jealbreak yaptım telefonun çözünürlüğünü değiştirmek için upscale tweak ını yükledim ve değiştirdiğimde çözünürlüğü ekran karardı. Yeniden başlatmama rağmen o şekilde kaldı malum yeni kavuşmuşken sürüm güncellemeden yapabileceğim birşey varmıdır ?

Merhaba arkadaşlar,

İos 12.1.2 jealbreak yaptım telefonun çözünürlüğünü değiştirmek için upscale tweak ını yükledim ve değiştirdiğimde çözünürlüğü ekran karardı. Yeniden başlatmama rağmen o şekilde kaldı malum yeni kavuşmuşken sürüm güncellemeden yapabileceğim birşey varmıdır ?

Yani kardeşim yapman gereken en son şeyi yapıp bu tweake bulaşmışsın keşke önce bir sorsaydın araştırsaydın...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yani kardeşim yapman gereken en son şeyi yapıp bu tweake bulaşmışsın keşke önce bir sorsaydın araştırsaydın...

Biliyorum uykulu uykulu deneyeyim dedim hata benim. Bu halde ekran gelmiyor ama ssh kaydını alabilirmiyim ? Onuda sabah alırım diye yapmadım ama alamıyorum.

Biliyorum uykulu uykulu deneyeyim dedim hata benim. Bu halde ekran gelmiyor ama ssh kaydını alabilirmiyim ? Onuda sabah alırım diye yapmadım ama alamıyorum.

Telefona arama falan geliyor mu yani tel çalışıyor mu su an...

Evet onda sıkıntı yok çözünürlükten dolayı anladğım kadarıyla görüntü alamıyorum.

Evet onda sıkıntı yok çözünürlükten dolayı anladğım kadarıyla görüntü alamıyorum.

Pc varsa bir 3 uTools indirip bağlasana ekran gelecek mi....senin bir şekilde teli safemode da açıp o tweaki silmen lazım

hard reset atın jailbreaksiz açılıyor mu
Attım elma simgesi geliyor sonrasında kalıyor . Siri den çalıştığını anlıyorum.
[automerge]1553157503[/automerge]
Pc varsa bir 3 uTools indirip bağlasana ekran gelecek mi....senin bir şekilde teli safemode da açıp o tweaki silmen lazım

Mac os için bildiğin bir program varmıdır ?

Attım elma simgesi geliyor sonrasında kalıyor . Siri den çalıştığını anlıyorum.
Cihaz açılıyorsa load tweaks i kapatıp jailbreak yapıp Filza ile aşağıdaki işlemi yapın.

Yada afc2 yüklüyse telefonda 3utool ile bilgisayardan yapabilirsin bu işlemi

Not: Tweak sorun yaratırsa çözünürlüklerde /var/mobile/Library/Preferences/ dizinine gidin com.apple.iokit.IOMobileGraphicsFamily.plist bulun ve silin. cihazınızın doğal çözünürlüğünü yeniden oluşturacak ve geri dönecektir.

Cihaz açılıyorsa load tweaks i kapatıp jailbreak yapıp Filza ile aşağıdaki işlemi yapın.

Not: Tweak sorun yaratırsa çözünürlüklerde /var/mobile/Library/Preferences/ dizinine gidin com.apple.iokit.IOMobileGraphicsFamily.plist bulun ve silin. cihazınızın doğal çözünürlüğünü yeniden oluşturacak ve geri dönecektir.

Anladığım kadarıyla cihaz açılıyor ama ekran açılmıyor ekran karanlık....

Anladığım kadarıyla cihaz açılıyor ama ekran açılmıyor ekran karanlık....

Evet doğru.
[automerge]1553158739[/automerge]

İlk iki seçeneğinizi yapamıyorum. 3. Seçeneğe dışarıdan müdahele edebilirmiyim ?

Son düzenleme:
Kardeş eğer cihazı sıfırlamadıysa ve evdeysen dediklerimi yap.

Önce bunu yükle.

Telefonunu aç wifiye bağlanacaktır muhtemelen

Diğer cihazları wifiden düşür sadece tel kalsın

Modem arayüzüne gir kablosuz cihazlarını görüntüle ve telefonun ip adresini öğren 192.168..... şekilinde olacaktır

Winscp den cihazının root dizinine ulaş Winscp Nedir? Nasıl Kullanılır? Terminal Nasıl Açılır?

"/User/Library/Preferences/" konumuna git "com.apple.iokit.IOMobileGraphicsFamily.plist" bu dosyayı bul bilgisayara çek

bununla dosyayı düzenlemek için aç

Dosya içinde "canvas_height" karşısına 1334 canvas_width karşısına 750 yazıp kaydet

Dosyayı cihaza atıp değiştir

Cihaz bağlantısını kesip reboot et

Kardeş eğer cihazı sıfırlamadıysa ve evdeysen dediklerimi yap.

Önce bunu yükle.

Telefonunu aç wifiye bağlanacaktır muhtemelen

Diğer cihazları wifiden düşür sadece tel kalsın

Modem arayüzüne gir kablosuz cihazlarını görüntüle ve telefonun ip adresini öğren 192.168..... şekilinde olacaktır

Winscp den cihazının root dizinine ulaş Winscp Nedir? Nasıl Kullanılır? Terminal Nasıl Açılır?

"/User/Library/Preferences/" konumuna git "com.apple.iokit.IOMobileGraphicsFamily.plist" bu dosyayı bul bilgisayara çek

bununla dosyayı düzenlemek için aç

Dosya içinde "canvas_height" karşısına 1334 canvas_width karşısına 750 yazıp kaydet

Dosyayı cihaza atıp değiştir

Cihaz bağlantısını kesip reboot et
Akşam deneyeceğim teşekkürler emeğin için.

Konudaki çözümler yararlı fakat sana değil. Cihazı yeniden başlatmanla birlikte SSH erişimi imkanın gitti bu birinci sorun. İkinci sorun ekran gelmediği için doğal olarak hiçbir işlem yapamayacaksın.

En iyi ihtimalle; Jailbreak aracının nerede olduğunu biliyorsan, ve bir şekilde Jailbreak butonuna basabilirsen, SSH ile telefona bağlanıp bir işlem yapılabilir ki çözünürlük değiştiği için uygulama boyutları, yeri vs. değişmiş olabilir bunu pas geçiyoruz.

İki yol var, ilkten sorayım;
Jailbreak yaparken araca Nonce değerini girmiş miydin?
Daha önceden SHSH kaydı almış mıydın hiç TSSSaver sitesi benzeri bir yerden?

Bende de aynı sorun olmuştu iOS 11 jb ile o zaman ben jb nasıl olsa kaybettim diyerek PC ile iCloud hesabından cihazı sıfırlamıştım ve açılmıştı elmada kalmamıştı sonra tekrar jb yapabilmiştim iCloud hesabından ama iTunes ile değil son çare göze alabiliyorsanız deneyebilirsiniz garantisi yoktur ama.

Konudaki çözümler yararlı fakat sana değil. Cihazı yeniden başlatmanla birlikte SSH erişimi imkanın gitti bu birinci sorun. İkinci sorun ekran gelmediği için doğal olarak hiçbir işlem yapamayacaksın.

En iyi ihtimalle; Jailbreak aracının nerede olduğunu biliyorsan, ve bir şekilde Jailbreak butonuna basabilirsen, SSH ile telefona bağlanıp bir işlem yapılabilir ki çözünürlük değiştiği için uygulama boyutları, yeri vs. değişmiş olabilir bunu pas geçiyoruz.

İki yol var, ilkten sorayım;
Jailbreak yaparken araca Nonce değerini girmiş miydin?
Daha önceden SHSH kaydı almış mıydın hiç TSSSaver sitesi benzeri bir yerden?
Malesef alamadım ve dediğinde haklısın olmuyor :/ heralde yükselticem üst versiyona :(
[automerge]1553187245[/automerge]
Bende de aynı sorun olmuştu iOS 11 jb ile o zaman ben jb nasıl olsa kaybettim diyerek PC ile iCloud hesabından cihazı sıfırlamıştım ve açılmıştı elmada kalmamıştı sonra tekrar jb yapabilmiştim iCloud hesabından ama iTunes ile değil son çare göze alabiliyorsanız deneyebilirsiniz garantisi yoktur ama.
denemek lazım şans artık. Şu anda 12.1.4 iniyor gitti :D

Son düzenleme:
Malesef alamadım ve dediğinde haklısın olmuyor :/ heralde yükselticem üst versiyona :(
[automerge]1553187245[/automerge]

denemek lazım şans artık. Şu anda 12.1.4 iniyor gitti :D
indirmeden benim yöntemi dene iTunes lazım değil PC den Chrome ile iCloud’a git oradan iPhone bul tarafına git oradan cihazı sıfırla bakalım zaten elmada kalırsan sıfırlarsın elma da kalmaz ise sürüm kaybetmemiş olursun

indirmeden benim yöntemi dene iTunes lazım değil PC den Chrome ile iCloud’a git oradan iPhone bul tarafına git oradan cihazı sıfırla bakalım zaten elmada kalırsan sıfırlarsın elma da kalmaz ise sürüm kaybetmemiş olursun
Jealbreak yüzünden iphonumu bul u açamadan oldu olmuyor yani.

Siri ile unc0veri açmayı deneyin ?

in case anyone happens to happen this issue in the future and doesn't want to restore their device and potentially lose their jailbreak, i have a complicated solution. keep in mind that this took me about 10-15 mins to get through everything.
fyi - your screen still responds to your touches and actions while it's black; you just can't see what you're doing.
prerequisites
  • a computer that your iDevice trusts (or else this won't work)
  • a usb cable
  • free time
if your phone restarted or shut off, you may have to re-jailbreak to enable cydia.
steps
  1. connected iDevice to trusted computer
  2. download & run 3uTools
  3. in 3uTools, navigate to
  4. then select
  5. you should then see your screen displayed in a window like
  6. from here on, you'll have to use it as a guide to navigate to your upscale settings
i know that this isn't the easiest or best way to resolve the issue, but it worked for me. it just involves a little trial and error and some patience.
[automerge]1553199011[/automerge]
Şöyle bir çözüm yazmış biri yukarıdaki paylaşım ona dair
[automerge]1553199115[/automerge]
En önemlisi adam diyorki her nekadar ekran siyahsa da dokunma etkib diyor.

Siri ile unc0veri açmayı deneyin ?

yeniden başlattığım için şifreyi girmem gerek ekran gelmediği için giremiyorum siri de şifreyi girmeden çalışmıyor. Banada ders oldu 1 yıl daha sabır yapıcak birşey yok :/ 12.1.4 olarak sürümüm mevcut artık. Hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim. :)

yeniden başlattığım için şifreyi girmem gerek ekran gelmediği için giremiyorum siri de şifreyi girmeden çalışmıyor. Banada ders oldu 1 yıl daha sabır yapıcak birşey yok :/ 12.1.4 olarak sürümüm mevcut artık. Hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim. :)

Voiceoveri açtırıp şifreyi girmeyi dene

Restore daima son çaredir şu anda ekran gelmese bile en azından dokunmatik çalışıyor olabilir bir daha jbleyip veya ekran paylaşılıyorsa paylaşılıp herşeyi düzeltmeyi denemek en iyisi

Restore daima son çaredir şu anda ekran gelmese bile en azından dokunmatik çalışıyor olabilir bir daha jbleyip veya ekran paylaşılıyorsa paylaşılıp herşeyi düzeltmeyi denemek en iyisi

Maalesef hocam, ekrana dokunanamıyordum, Voice Over de kapalıydı bende Restore etmekten başka şansım yoktu.

Geri